Biga Devlet Hastanesi Acil Durum Ve Afet Yönetimi

Güncelleme Tarihi: 30/10/2017

BİGA DEVLET HASTANESİ ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ

MASA BAŞI TATBİKATI

Biga Devlet Hastanesi ,HAP Başkanı Uz.Dr.M.Akif ZALOĞLU başkanlığında  23.10.2017 tarihinde saat 15.00 da Afet ve Acil Durum Yönetimi ve Hastane Afet Planında görevli personeller tarafından  Masa Başı Tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikata;Hastane Yöneticisi Uzm.Dr. M.Akif ZALOĞLU, Başhekim Yard.Uzm.Dr.Hamit                  Özçelik ,Dt.Özgür Karasu,İdari ve Mali Hizm.Müdürü Hatice Dizman , Sağlık Bakım Hizm.Müdürü Arife Ay,Müdür Yard.Ramazan Tepeli ve Nuri Güngör,Kalite Yönetim Birim Sorumlusu Tülay Özmen ve Acil Durum Yönetimi ve Hastane Afet Planında görevli personeller katıldı.

Hastane Yöneticisi Uzm.Dr. M.Akif ZALOĞLU   Hastane Afet Planı Masabaşı Tatbikatının                amacının ;tatbikat senaryosunun gözden geçirilerek 25.10.2017 tarihinde yapılacak olan “Hastane Afet Planı Uygulama Tatbikatı”nın provasını yapmak ,sorumlu kişilerin görevleri ile ilgili bilgilerini tazelemek ,uygulamadaki yanlışları düzeltmek ve eksiklikleri tamamlamak ,afet hazırlıkları konusunda hastanemizin eksikliklerini belirlemek ve bu eksiklikleri tamamlamak ,afet hazırlıkları konusunda hastanemizin eksikliklerini belirlemek ve bu eksikliklerini tamamlama çalışmalarını başlatmak olduğunu beyan etti.

Tatbikat Programı;

1-HAP Başkanı Uz.Dr.M.Akif ZALOĞLU ve Eğitim Hemşiresi Nilay Oflaz tarafından ;Temel Afet Bilinci, Kırmızı Kod Uygulaması,Afet ve Acil Durum Yönetimi , hastanemizde yapılan hazırlıklar,çalışmalar ve eksiklikler konusunda genel durum ve ön bilgilendirme yapılması,

2-HAP Sorumlu Personeli tarafından görevleri ve birimleri hakkında bilgi verilmesi,

3-Tatbikatın İcrası

4-Değerlendirme Olarak icra edilmiştir.

20171023_161327.jpg
IMG-20171024-WA0007.jpg