Biga Devlet Hastanesi Tesis Tahliye Tatbikatı

Güncelleme Tarihi: 08/11/2017

BİGA DEVLET HASTANESİ  25.10.2017 tarihinde  Yangın Söndürücüler ve Hortumlarının Kullanımı ile Tesis Tahliye Tatbikatlarını gerçekleştirdi.

Biga  Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile gerçekleştirilen Yangın Söndürücülerin Kullanımı ve Tesis Tahliye Tatbikatı, hastanenin   yemekhane – mutfak bölümünde  çıkan yangın sonrasında gerçekleştirildi. Senaryo gereği mutfakta çalışan bir personel çıkan yangını fark edip 4444 ‘ü arayarak Kırmızı Kod verir.Bir yandan hastane Kırmızı Kod Söndürme Ekipleri tarafından yangına müdahale edilirken  HAP Başkanı tarafından itfaiye aranması komutuyla Biga Belediyesi İtfaiye Erleri yangın yerine gelerek gerekli müdahaleye başlarlar. Hastane Yöneticisi Uz.Dr.M.Akif  ZALOĞLU ’nun tahliye komutunu vermesiyle, uyarıyı alan Hastane Afet Planı görevli  personeli olay yerine gelerek tahliye işlemine başladı.

Hem görevli personel hem de itfaiye ekipleri tarafından personel ve hastaların tahliyesi kusursuzca gerçekleştirildi.

Yaralı ve dumana maruz kalan hastalara  Acil Servis önünde bulunan triaj alanında, Kırmızı Kod İlk Yardım Ekipleri tarafından anında müdahale edilerek tedavileri yapıldı.

20171025_160011.jpg

20171025_155045.jpgDSC02926.JPG