T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Biga Devlet Hastanesi

Biga Devlet Hastanesi Sağlık Turizmi alanında hizmet vermek üzere yetkilendirilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 22/04/2019

Ülkemizde sağlık turizmi alanında yapılan çalışmaların bir düzen içerisinde yürütülmesi, bu alanda tedavi ve sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlarda aranması gereken niteliklerin belirlenmesi maksadıyla;  13 Temmuz 2017 tarihli ve 30123 sayılı Uluslararası sağlık turizmi ve turistin sağlığı hakkında yönetmeliği resmi gazete yayımlanmıştır. Sağlık Bakanlığımız tarafından, Hizmet standartları belirlenmiş, faaliyet yürütecek merkezlerin yetkilendirilmesine başlanmış ve verilen hizmetlerin denetlenmesine başlanmıştır. Bu kapsamda  Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Biga Devlet Hastanesi 19.04.2019 tarihinde  Sağlık Turizminde Hizmet vermek üzere yetkilendirilmiştir. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

IMG-20190206-WA0000.jpg