BAĞIŞLANAN HER ORGAN FİLİZLENEN BİR CANDIR
09 Kasım 2023

3 – 9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle  Biga Devlet Hastanesi Organ Bağış Birim Sorumluları tarafından  Biga Pakt Plus AVM’de stant  açıldı.

Açılan stantta vatandaşlarımız organ bağışı konusunda bilgilendirildi ,broşür dağıtımı yapılarak üzerinde organ bağışı ile ilgili notlar bulunan ikramlar dağıtıldı .

Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü personelleri tarafından da standımız ziyaret edilerek Organ Bağışında bulunan vatandaşlarımıza fidan hediye edilmiştir.

Standımızı ziyaret eden Başhekim Op.Dr.Emrah DEMİRCİ ve Hastane Yönetim Ekibi tarafından da Organ Bağışına dikkat çekildi,organ bağışında bulunan gönüllülerden organ bağış formları alındı.

Başhekim Op.Dr.Emrah DEMİRCİ ;Organ Bağışı; Kişinin hayatta iken serbest iradesi ile ,tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesidir.Türkiye organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahiptir. Aşılması gereken en önemli sorun kadavra bağış oranındaki yetersizliktir.

Unutmamak gerekir ki, her bağış yeni bir hayattır. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ naklinin caiz olduğunu bildirmiş ve organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır.  Ülkemizde organ bağışları Sağlık Bakanlığı kontrolü ve denetiminde yapılmaktadır. "Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemi" vasıtasıyla organ dağıtımı en adaletli ve şeffaf  biçimde yapılmaktadır.

Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlar, il sağlık müdürlükleri, hastaneler, organ nakli yapan merkezler, aile hekimliklerine başvuru yaparak iki tanık huzurunda bir belge imzalayarak organ bağışı kartına sahip olurlar.Aynı zamanda e-nabız üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak da organ bağışında bulunabilirler.

18 Yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir ve organ bağışı kartı sahibi olabilir.

Geleceğe bırakacağınız en büyük miras organ bağışıdır,diyerek tüm vatandaşlarımızı Organ Bağışına davet etti.

• o2.jpg
  • o3.jpg