Biga Devlet Hastanesi 1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri
09 Ekim 2024

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Deniz ÖZCAN ,Gebe Okulu ve Emzirme Danışmanı Ebe Kadriye BAŞAR ; 1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri kapsamında  hastanemizde çalışan ve emzirmeye devam eden personellerimiz ile bir araya gelerek sohbet ettiler.

Günümüzde birçok anne,  Emzirme döneminde iş hayatına geri dönmektedir. Çalışan anneler de bebeklerini başarılı bir şekilde emzirmeye devam edebilmektedir. Genel öneminin dışında emzirme , ev dışında çalışan bir kadın için şu sebeplerle önemlidir;

Anne sütü hastalıklara karşı koruma sağlar, bu sayede hasta çocuğu için annenin işten daha az ayrılması söz konusu olur, gece beslemeleri kolaylaştığı için, anneler daha kaliteli uyur, bebeğiyle daha fazla vakit geçirmesini ve yakınlığını korumasını sağlar, bebeği beslerken dinlenmesine olanak sağlar, anne ve bebeğin ilişkisini geliştirir.  Anne bebek bağlanmasını sağlar. Birçok anne işe dönmek zorunda olduğu için emzirmeyi bırakır veya erken dönemde dışarıdan besin takviyesine başlar.

Çalışan anneler işe geri dönmeden önce; Annelik  izni boyunca bebeklerini sıklıkla ve yalnızca anne sütü ile beslenmelidirler .Anne ve bebek her bir araya geldiğinde –izin günleri, gece ve sabah- emzirmeye devam edilmelidir .Anneler sütünü sağmayı öğrenmeli ve  bebeği beslemek üzere bırakmalıdır. İş yerinde eğer mümkünse üç saatte bir sütünü sağmalıdır. Bebeği bakacak olan kişiye  dikkatli ve şefkatli bir biçimde kaptan beslemeyi öğretmelidir. Böylece anne eve geldiğinde bebeğin emzirme isteği devam edecektir.

Başhekim Op.Dr.Emrah DEMİRCİ ;anne sütü temiz ve ulaşımı kolay olan bir mucizedir.  Bir annenin bebeğe verebileceği en kıymetli hediyelerden biridir. Geleceğin nesillerinin hekimleri olarak en büyük temennimiz, annelerin bebeklerini bu mucizeden mahrum bırakmamasıdır ,bizler Biga Devlet Hastanesi Yönetim Ekibi olarak anne sütünü önemsiyor ve emziren annelerimizi destekliyoruz, dedi.

• A
  • a