Biga Devlet Hastanesi’nde Temel ve İleri Yaşam Desteği konularında eğitim verildi
15 Eylül 2023

İlk yardımın hayat kurtarmadaki önemine dikkat çekmek için tüm dünyada kutlanan Dünya İlk Yardım Günü Etkinlikleri kapsamında hastanemizde Kardiyoloji Uzmanı Dr.Mücahit TAŞDEMİR tarafından hastane personeline yönelik Temel ve İleri Yaşam Desteği konularında eğitim verildi.

Eğitimde; Kaliteli CPR ve Önemi, Aralıksız Kalp Masajı Önemi, Yetişkinlerde Temel ve İleri Yaşam Desteği, Hava Yolu Açma Teknikleri ve Yönetimi, Arrest Ritimlerin Tanımlanması ve Yönetimi, Teknolojik Araçlarla Etkili CPR ve son gelişmeler ile ilgili konular üzerinde duruldu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr.Mücahit TAŞDEMİR; Hayati tehlike oluşturan durumlar her an herkesin başına gelebilir. Böyle durumlarda CPR, hiç vakit kaybetmeden yapıldığında, birçok hastanın hayatını kurtarabilecek güçtedir. Zamanında ve doğru bir şekilde müdahale edilirse hastayı kurtarma ihtimali oldukça yükselir. Bu müdahalelerin herhangi bir ilaç veya cihaz kullanmadan yapılan kısmına “temel yaşam desteği” denir ve her yetişkin bireyin ilk yardım eğitimi alması, hangi durumda nasıl bir yöntem uygulayacağını bilmesi önemlidir.

İleri yaşam desteği ise kalıcı ve güvenilir havayolu açıklığının sağlanmasını, pozitif basınçlı etkin yapay solunum yapılmasını, oksijen desteğini, damar içi ilaç ve sıvı uygulamalarını, gerektiğinde defibrilasyon uygulamasını ve resusitasyon esnasında değişebilecek klinik ve ritim durumlarına göre uygun tedavilerin verilmesini içerir.

Hastalarda ileri yaşam desteği konusunda gerekli güncel bilgi ve becerilerin edinilmesi kritik hasta gruplarında tıbbi bakım kalitesinin arttırılması ve hasta kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla tüm hastane personeline yönelik eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Belirli aralıklarla eğitimlerimize devam edeceğiz,dedi.

• cpr1.jpg
  • cpr4.jpg