Biga Devlet Hastanesi ‘ne Hidrojen Peroksit Plazma Sterilizasyon Cihazı alınarak Sterilizasyon Ünitemiz güçlendirildi.
16 Eylül 2024

Hastanemiz bünyesine kazandırılan Hidrojen Peroksit Plazma Sterilizasyon Cihazı ile her türlü tıbbi malzeme ve tıbbi aletlerin kısa sürede steril edilmesi hedeflenmektedir.

Başhekim Op.Dr.Emrah DEMİRCİ; Hidrojen Peroksit Plazma Sterilizasyon Cihazı, düşük ısıda, toksik atıklara neden olmayan bir sterilizasyon cihazıdır. Metal ve metal olmayan, inorganik, polimer, medikal grade, vb. her türlü tıbbi malzeme ve tıbbi aletlerin sterilizasyonunda kullanılır.Ayrıca  nemden kaynaklanan korozyonu önleyerek aletlerin daha uzun süreli kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Toksik kalıntı bırakmaması nedeni ile de çalışanlarımız, hastalarımız ve çevre için güvenlidir.

Hastane enfeksiyonlarının kontrol altına alınmasında alet ve malzemelerin standartlara uygun steril edilmesi, standartlara uygun malzemelerle sterilizasyon işlemin her bir aşamasının doğru yapıldığından emin olunması önemli rol oynamaktadır.

Biga Devlet Hastanesi olarak , hastalarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyor ,cihazlarımızın arttırılmasına ve gelişimine sürekli yatırım yapmaya devam ediyoruz , dedi.